Volleybaltoernooi 2015

Winnaar(s) Bechterew Volleybaltoernooi 2015 bekend

Op 18 april 2015 werd het 12e Bechterew Volleybaltoernooi gehouden. 34 teams waren aanwezig in de Galgenwaard te Utrecht. Toernooiwinnaar was het team uit Eindhoven, De Rechte Ruggen. Gefeliciteerd!

Wedstrijden

De teams waren onderverdeeld in 8 poules. Na het spelen van de poule wedstrijden konden de beste 16 teams worden geselecteerd, namelijk de 1e en de 2e plaatsen van de poules. Deze 16 streden om de wisselbeker en natuurlijk de eer. De overige teams speelden om de 17e tot 34e plaats, zodat ook zij de hele dag konden sporten.

Tijdens de prijsuitreiking kregen de eerste drie teams een medaille overhandigd en was de wisselbeker voor team De Rechte Ruggen. De andere teams waren net zo goed winnaars, want ons volleybaltoernooi is vooral een gezellig en sportief evenement. Meedoen is belangrijker dan winnen.

Uitslagen

De uitslagen van de poulewedstrijden vind je hier.

De uitslagen van de afvalrondes en de strijd om de wisselbeker en de uiteindelijke plaatsing van alle 34 teams staan hier

Foto’s toernooi 2015

De foto's zijn te zien in het foto album. De teamfoto's zijn met hoge kwaliteit via mijnalbum.nl te downloaden of af te drukken.

Iedereen weer heel erg bedankt voor deze geweldige dag!

Evenement

Stichting Bechterew in Beweging organiseert diverse beweegevenementen, maar ons belangrijkste en populairste evenement is het internationale Bechterew Volleybaltoernooi met grote deelname uit binnen- en buitenland. Dit toernooi vindt eenmaal per jaar plaats.

Op 8 velden spelen dan zo'n 250 tot 300 Bechterew patiënten volleybal met een lichtere bal en vereenvoudigde spelregels. Het is ieder jaar weer geweldig om te zien hoe leuk de mensen dit toernooi vinden. 

Ons volleybaltoernooi is vooral een gezellig en sportief evenement. Meedoen is belangrijker dan winnen.

Programma 18 april 2015

09.45 uur        Ontvangst en gelegenheid tot omkleden
10.35 uur        Officiële opening toernooi
10.50 uur        Scheidsrechters instructie
11.05 uur        Gezamenlijke muzikale warming-up met Annamarie Thomas
11.30 uur        Start volleybaltoernooi
17.30 uur        Einde toernooi / omkleden
17.45 uur        Afsluiting en prijsuitreiking
18.15 uur        Afsluitende borrel met div. hapjes in restaurant boven de sportzaal
20.00 uur        Sluiting

Inschrijven

De inschrijving voor het toernooi van 18 april 2015 is gesloten. 

Na inschrijving voor het toernooi worden jullie nader geïnformeerd met het definitieve programma en ontvangen jullie tevens een routebeschrijving. De informatie is ook altijd via deze webpagina beschikbaar.

Er zijn 2 inschrijfformulieren beschikbaar: Inschrijfformulier voor het inschrijven van teams Inschrijfformulier voor individuele spelers, die aan een team willen worden toegevoegd Wacht niet te lang met inschrijven want er kunnen maar maximaal 40 teams (met een minimum van 6 en een maximum van 10 deelnemers per team) aan het toernooi deelnemen.

Kosten

Stichting Bechterew in Beweging dient voorzichtig om te gaan met de huidige beschikbare financiële middelen. Om het toernooi voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te houden hebben wij geprobeerd de kosten voor deelname zoveel mogelijk te beperken. De kosten zijn 10 euro per persoon. Hierbij zijn inbegrepen:

 • deelname aan het volleybaltoernooi; 
 • 2 consumptiebonnen; 
 • een heerlijk lunchpakket;
 • hapjes tijdens de afsluiting.

De betaling van deelnamekosten zal rond 27 maart via automatische incasso gebeuren.

NB. Houd ook rekening met de parkeerkosten, zie onderaan deze pagina.

Deelnemersinformatie 

Speciale ballen

Er wordt met speciale lichtere volleyballen gespeeld die exclusief voor onze Stichting ontworpen zijn. Deze ballen kunnen besteld worden via onze bestelservice.

Spelschema en scheidsrechtersindeling

Het spelschema is klaar! Download hem hier

Bij iedere wedstrijd is een scheidsrechter en een hulpscheidsrechter van een ander team aanwezig. 
De scheidsrechtersindeling staat ook in het spelschema.

Voor een aangenaam verloop van het toernooi worden de scheidsrechters vriendelijk verzocht om de spelregels van te voren door te nemen en op tijd aanwezig te zijn voor de scheidsrechtersinstructie.

Nog een beroep op de scheidsrechters: zorg er steeds voor tijdig bij het veld aanwezig te zijn, zodat er geen speeltijd verloren gaat.

Aansprakelijkheid

De Stichting Bechterew in Beweging doet zijn uiterste best om het toernooi zo goed mogelijk te organiseren.
Let echter op het volgende:

Deelname aan alle sportieve activiteiten die door de Stichting Bechterew in Beweging worden georganiseerd geschied uit vrije wil en volledig op eigen risico. De Stichting Bechterew in Beweging kan nimmer aansprakelijk gesteld worden voor diefstal van eigendommen of voor letselschade bij ongevallen in welke vorm dan ook.

Schoeisel

Het dragen van schoenen met zwarte zolen of schoenen die ergens anders worden gedragen dan in een sportzaal, is niet toegestaan.

Lunch                                     

Voor alle deelnemers wordt een lunchpakket verzorgd. De standaardpakketjes worden in de Promenadehal op de derde etage uitgegeven. Vegetarische en halal lunches kan je in de Heksenketel (ook op de derde etage) ophalen.
Toeschouwers dienen zelf voor hun lunch te zorgen.

Voorkom blessures!

Door onderstaande aanwijzingen te volgen, kan je de kans op blessures aanzienlijk verminderen:

 • Zorg er voor dat je zo fit mogelijk aan de dag begint,
 • Doe mee aan de warming-up,
 • Beweeg enkele minuten voor iedere wedstrijd om je spieren op te warmen,
 • Maak je veters voor iedere wedstrijd goed vast,
 • Doe tussen de wedstrijden een vest of trui aan,
 • Eet 2 uur voor aanvang van de wedstrijden een goede maaltijd en eet voldoende gedurende de gehele dag,
 • Denk er ook aan om voldoende te drinken, veel water of sportdrank.
 • Houd rekening met elkaar, niet iedereen is even soepel J,
 • Gebruik géén alcohol voor of tussen de wedstrijden,
 • Voorkom blessures door net- en voetfouten. Door de handen en voeten op de eigen speelhelft te houden, voorkom je contact met de tegenstander.

Heb je een blessure? Meld je bij de EHBO! Zij sturen je indien nodig naar de fysiotherapeut of sportmasseur.

Reglement of Spelregels

Klik hier voor het downloaden van de aangepaste volleybalspelregels voor Bechterew oefengroepen en toernooien in PDF formaat.

Bereikbaarheid

Adres:
Galgenwaard
Herculesplein 341
3584 AA Utrecht 

Vanuit richting Den Haag/Rotterdam
U volgt de A12 richting Utrecht. Vervolgens volgt u de borden Arnhem / Ring Jaarbeurs Utrecht (afrit 16 t/m 18). Dan neemt u de afslag Lunetten-Houten (afrit 18). Op de rotonde richting Lunetten, u rijdt nu op de Waterlinieweg. 
U neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Onder aan de afrit rechtsaf. 
Het sportcentrum ligt rechtsachter het stadion.

Vanuit richting Amsterdam/'s Hertogenbosch
U volgt de A2 tot knooppunt Oudenrijn. Vervolgens volgt u de borden A12 - richting Arnhem / Ring Zuid. Dan neemt u de afslag Lunetten-Houten 
(afrit 18). Op de rotonde richting Lunetten, u rijdt nu op de Waterlinieweg. 
U neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Onder aan de afrit rechtsaf. 
Het sportcentrum ligt rechtsachter het stadion.

Vanuit richting Arnhem
Bij knooppunt Lunetten richting Utrecht/Nieuwegein aanhouden. Vervolgens richting Utrecht-Oost/Rijnsweerd/Lunetten volgen. Bij de rotonde rechtsaf richting Utrecht-Oost/Galgenwaard. De Waterlinieweg volgen. 
U neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Onder aan de afrit rechtsaf. 
Het sportcentrum ligt rechtsachter het stadion.

Vanuit de richting Breda 
U volgt de A27 tot knooppunt Lunetten. U neemt afrit Centrum/Jaarbeurs (A12), na de afslag voegt u op de A12 in, hierna neemt u direct de afslag Lunetten/Galgenwaard (afrit 18). Bij de rotonde rechtsaf richting Utrecht-oost/Galgenwaard. De Waterlinieweg volgen. U neemt afrit Stadion (Galgenwaard). Onder aan de afrit rechtsaf. 
Het sportcentrum ligt rechtsachter het stadion.

Vanuit richting Hilversum/Amersfoort
Bij knooppunt Rijnsweerd richting Utrecht-centrum volgen. Bij de verkeerslichten gaat u linksaf richting centrum. Hierna eerste afslag nemen (Galgenwaard), bij verkeerslichten weer linksaf. U rijdt onder een viaduct door, daarna rechtsaf. Het sportcentrum ligt rechtsachter het stadion.

Openbaar vervoer
Vanaf het Utrecht CS is het sportcentrum te bereiken met buslijnen 12, 41 en 43. Kijk voor de zekerheid even op www.9292ov.nl. Als u met uw gezicht naar de hoofdingang staat, loopt u rechts om het stadion heen. U loopt langs de smalle zijde van het stadion en slaat links af. Hier vindt u de ingang van het sportcentrum die u via de trap of lift kunt bereiken.

Parkeren

Parkeren in de parkeergarage van de Galgenwaard is dit jaar geheel voor eigen rekening, wij kunnen helaas geen kortingskaarten meer verstrekken. Het dagtarief bedraagt 20 euro. Probeer zoveel mogelijk te carpoolen.