Wat ze doet

Sportevenementen

De Stichting Bechterew in Beweging organiseert diverse beweegevenementen zoals:

• Internationaal Bechterew Volleybaltoernooi met grote deelname uit binnen- en buitenland.
  • Annamarie Thomas Schaatsfestijn, voor mensen met Bechterew en hun naaste familie.
  • Nationale Bechterew Vierkamp, bestaande uit een viertal zaalsporten waarbij ook de nodige ontspanning een belangrijk onderdeel vormt.
  • Betrokkenheid bij de organisatie van Reuma Beweegdagen van diverse ziekenhuizen.

Belangenbehartiging

Wij komen op voor de belangen van mensen met de ziekte van Bechterew, waar mogelijk geven wij advies.

• Via de website vraagrubriek kan men vragen stellen over de ziekte van Bechterew en allerlei zaken die hier mee te maken hebben. Ervaringsdeskundigen willen u graag verder helpen.
  • Samenwerking met medici en behandelaars wordt voortdurend uitgebreid.
    Reumatologen, reumaconsulenten, fysiotherapeuten, ziekenhuizen en behandelcentra worden geraadpleegd voor advies.
  • Er is een uitstekende samenwerking met farmaceuten, waarbij de belangen van patiënten centraal staan.
  • Groepsoefentherapie wordt voortdurend onder de loep genomen ter bevordering van deze bijzonder zinvolle bewegingstherapie. Dit is van groot belang voor mensen met Bechterew.
  • De CG-Raad is de koepelorganisatie van gehandicapten- en patiënten organisaties in Nederland. De Stichting is hierbij aangesloten sinds 2010.

Verder geeft de Stichting voorlichting via landelijke presentaties bij congressen en de Reuma Beweegdagen, via haar website, haar Nieuwsbrief, de digitale vraagrubriek op de website en via de samenwerking met farmaceuten.

Website

Aan de website van de Stichting Bechterew in Beweging wordt veel aandacht besteed, dit om zoveel mogelijk informatie te verstrekken over allerlei thema’s rondom de ziekte van Bechterew. Daarnaast worden de beweegactiviteiten in beeld gebracht en kan een fotoalbum ingezien worden.
Je kunt ons ook volgen via Facebook en Youtube.

Nieuwsbrief

Zesmaal per jaar wordt door de Stichting Bechterew in Beweging een Nieuwsbrief uitgebracht.
Het middel bij uitstek om allerlei nieuwsfeiten rondom de Stichting en de reumatische aandoening de ziekte van Bechterew onder de aandacht te brengen en patiënten te informeren.