Welkom

Welkom op de website van Stichting Bechterew in Beweging, de organisatie in Nederland voor mensen met de ziekte van Bechterew. Kijk op je gemak rond binnen onze website en wij horen het graag als je iets mist of onjuist vindt.
Veel kijk- en leesplezier!

Vraag aan deskundige

Heb je na het lezen van de artikelen op onze website nog vragen die te maken met de ziekte van Bechterew, stel die dan aan onze ervaringsdeskundige.

 

Actueel:

 1. Fysiotherapie voor mensen met reuma werkt en moet terug in het basispakket 26 juni 2017

  Fysiotherapie is onmisbaar voor een grote groep reumapatiënten en moet vergoed worden vanuit de basisverzekering. Dat staat in ons Reumanifest dat vele wetenschappers en behandelaren al ondertekenden. De Tweede Kamer besluit binnenkort over de basisverzekering voor 2018. Help ons en onderteken ook het Reumanifest!

  Lees meer

 2. Vragenlijst bereikbaar maken fysiotherapie 29 mei 2017

  Het Reumafonds zet zich al jaren in om fysiotherapie weer vanuit de basisverzekering vergoed te krijgen. Hierbij hebben we de hulp nodig van veel mensen met reuma, waaronder jullie en jullie achterban. Wij willen graag weten wat jullie ervaringen met fysiotherapie zijn

  Lees meer

 3. Leen Salij neemt afscheid 28 mei 2017

  Tijdens het afgelopen Internationale Bechterew Volleybaltoernooi in Utrecht werd al een voorschot genomen op het afscheid van Leen Salij, voorzitter van Stichting Bechterew in Beweging. Leen is als mede oprichter vanaf het begin bij de Stichting actief geweest als bestuurslid, in de functie van voorzitter.

  Lees meer

 4. Vragenlijst bereikbaar maken fysiotherapie 28 mei 2017

  Het Reumafonds zet zich al jaren in om fysiotherapie weer vanuit de basisverzekering vergoed te krijgen. Hierbij hebben we de hulp nodig van veel mensen met reuma, waaronder jullie en jullie achterban. Wij willen graag weten wat jullie ervaringen met fysiotherapie zijn en wat fysiotherapie voor jullie betekent. Daarvoor zijn we een onderzoek (peiling) in de vorm van een vragenlijst gestart.

  Lees meer

 5. Ook Nederland maakt overstap naar Spondyloartritis 28 mei 2017

  Een tijdje terug veranderde de naam van de Vlaamse Vereniging voor Bechterewpatiënten (VVB) naar Vlaamse Vereniging voor SpondyloArtritis (VVSA).

  Lees meer

 6. Onderzoek patiëntenervaringen met Biologicals en Biosimilars 27 mei 2017

  Gebruikt u een biologisch geneesmiddel? Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen! Hoe ervaart u het gebruik van een biologisch geneesmiddel en de zorg die u hieromheen ontvangt? Hoe kijkt u aan tegen een eventuele wissel naar een ander biologisch geneesmiddel?

  Lees meer

 7. Second opinion Vergoeding van een second opinion 20 februari 2017

  Twijfel je aan de diagnose of de behandeling door je arts? Je hebt altijd het recht om een andere deskundige te raadplegen. Dit wordt ook wel een second opinion genoemd.

  Lees meer